TOPteam: wie zijn wij?

 

Wij zijn Marijke ten Cate en Irene Goede en delen sinds 2007 een atelier in hartje Zwolle. Daar werken we vrijwel dagelijks aan onze opdrachten. Regelmatig worden wij benaderd met vragen over het illustratievak. We merken dat er behoefte bestaat aan begeleiding van illustratoren op creatief en beroepsmatig vlak. Om aan deze vraag tegemoet te komen ontwikkelden wij TOPcursus illustratie. Wij bieden begeleidingstrajecten en eendaagse cursussen die plaatsvinden op ons gezellige atelier.

Wij genieten ervan om mensen met talent te begeleiden en te zien groeien in hun vak. Irene floreert in het lesgeven over verschillende teken- en illustratietechnieken, heeft een analytische blik en scherp oog voor detail. Ze houdt ervan om met cursisten over hun werk te sparren. Marijke doet niets liever dan mensen uitdagen en begeleiden in een creatief proces. Ze laat graag verschillende kanten van het vak zien en doet dat op een enthousiaste manier.

Wil je graag met ons kennis maken en advies over je illustratiewerk?

Marijke ten Cate

Marijke is vijfentwintig jaar illustrator van onder meer prentenboeken. Met de Prentenbijbel die in meer dan veertien landen verscheen vestigde zij haar naam als illustrator. Met haar kleurrijke levendige stijl spreekt ze vooral jonge kinderen aan. Haar expressie kan ze kwijt in het verbeelden van personages.
Bekijk haar werk op marijketencate.nl

Irene Goede

Irene heeft dertig jaar ervaring in het illustratievak.
Zij illustreerde bijna tien jaar de NRC-rubriek over diergedrag in De kleine Wetenschap en verdiende haar sporen in de kinder- en jeugdliteratuur. Haar specialiteiten zijn dieren, natuur en geschiedenis en haar stijl is te omschrijven als sfeervol realistisch.
Bekijk haar werk op irenegoede.nl