TOPcoaching illustratie


Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk op maat?
Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching.

Regelmatig worden wij benaderd met kwesties als: ben ik op de goede weg met mijn illustraties? Waar kan ik verbeteren? Ik voel me soms onzeker over mijn werk. Ik krijg geen sfeer in mijn illustraties, hoe krijg ik meer ‘leven’ in mijn peronages? Mijn schetsen zijn leuk maar de uitgewerkte illustraties saai... Ik vind kleurgebruik lastig.
In onze jarenlange ervaring in het vakgebied zijn wij veel illustratieve uitdagingen tegengekomen. Vanuit onze praktijkkennis begrijpen wij waar jij mee zit. Hierdoor zijn we goed in staat om jou verder te helpen bij illustratieve hobbels waardoor je weer met frisse moed vooruit kan.

Illustreren is een solistisch beroep. Wanneer je geen mensen in je buurt hebt met wie je over je werk kunt sparren, kan een frisse blik en deskundig advies erg waardevol zijn. Wat je vragen ook zijn op het gebied van technieken, materialen, papier, kleurgebruik, karakterontwerp, ruimtelijkheid, compositie, prentenboeken, organisatie van opdrachten, advies op je portfolio; je kan bij ons terecht. We denken met je mee, geven praktische tips, zijn je sparringpartner op artistiek niveau en helpen je graag verder.


Wat zijn de mogelijkheden?


Individuele TOPcoaching

Tijdens de coaching luisteren we goed naar wat je uitdagingen zijn en wat jij wil leren. Hierop stemmen we af wat je gaat doen. Je krijgt theoretische achtergronden en opdrachten die aansluiten bij jouw vraag. In de periode tussen de afspraken werk je aan je opdrachten die we in de sessie daarop bespreken. Daarin ontvang je feedback op je werk en algemene tips. Maatwerk staat bij ons voorop.
De gesprekken duren in principe één uur. Eventueel is splitsing in (minimaal) halve uren ook mogelijk, of uitbreiding naar anderhalf uur. Dit in overleg.

Voor bijvoorbeeld het bespreken van je porfolio of feedback op een specifieke illustratieopdracht, zijn eenmalige afspraken mogelijk. Hiervoor analyseren we vooraf je werk. Voor zo'n gesprek adviseren we in principe anderhalf uur en geldt ons normale uurtarief.

TOPcoaching in kleine groepjes

Illustratieve begeleiding voor meerdere personen. Aanmelden doe je per zelf samengesteld groepje. In deze sessies bespreek je elkaars werk. Het gezamenlijk analyseren van illustraties is leerzaam en leuk en zo help je elkaar verder.
Voor groepjes van twee personen adviseren we anderhalf uur.
Voor drie personen adviseren we in principe twee uur.

Heb je interesse, meld je dan aan via het inschrijfformulier.
Wil je graag eerst met ons kennismaken?
Mail ons voor een gratis 20 minuten (online) adviesgesprek.
Daarin bekijken we je werk en bespreken welke stappen jou kunnen helpen om verder te komen.

Corona
Vanwege de coronamaatregelen wordt TOPcoaching in principe online gegeven via Zoom.
In overleg is op het atelier ook mogelijk.

____________________________________________________

Tarieven individueel
We bieden verschillende mogelijkheden,
1 strip staat voor 1 uur (prijzen excl. 21% BTW).

• 3-strippenkaart
    € 280,- / (incl BTW € 338,80)
    geldig: 6 maanden
•  7-strippenkaart

    € 650,- / (incl BTW € 786,50)
    geldig: 12 maanden
•  11-strippenkaart

   € 1.000,- / (incl BTW € 1.210,00)
    geldig: 18 maanden

Ons uurtarief voor losse afspraken
bedraagt € 100,- / incl BTW € 121,-.

Tarieven groepen
Groepje 2 personen
:
  € 50,00 excl btw per uur (per persoon)
Groepje 3 personen:
  € 35,00 excl btw per uur (per persoon)

Locatie
Koewegje 4
8021 AG Zwolle
of online

_______________________________________________

A A N M E L D E N

1. Download het inschrijfformulier via
    onderstaande link.
2. Mail het ingevulde formulier
    naar info@topcursusillustratie.nl
    N.B.
    formulier eerst downloaden, daarna invullen.
3. BELANGRIJK
    Na aanmelding ontvang je binnen drie
    werkdagen een bevestiging. Heb je deze niet
    ontvangen? Check je spam-box.
    Mocht je ook daar geen bericht vinden, neem
    dan z.s.m. contact met ons op!


Ja, ik meld mij aan!Hoe ervaren anderen TOPcoaching illustratie?

Jeltsje

De reden dat ik illustratief advies aangevraagd heb, is dat het mij niet lukte om te tekenen wat ik wilde. Ik had een aantal opzetjes gemaakt, maar dat was het niet. Ik wist wat er niet goed was aan mijn tekening, maar ik wist niet hoe ik het op moest lossen. Daarnaast vond ik het fijn om advies (maar ook complimenten 🙂) te krijgen van een deskundige. Daar kreeg ik veel tekenenergie van!
TOPcoaching heeft mij motivatie om door te gaan opgeleverd. Ik ben blij met de oefeningen die heb heb gekregen. Ook vond ik het fijn om te horen dat er meer mensen tegen mijn problemen aanlopen. Wat ik tot nu toe het meest leerzaam vond, zijn de tips die ik kreeg om een karakter tot leven te laten komen.
Ook in de toekomst zou ik heel graag van TOPcoaching gebruik willen maken!

Marianne

De reden dat ik jullie vroeg om eens te kijken naar wat ik maak, is simpel. Jullie zijn ervaringsdeskundig en ik was benieuwd wat jullie indruk was van waar ik mee bezig ben. Ben ik op de goede weg, drukt het uit wat ik bedoel, raakt het? Zijn de karakters goed neergezet, wat vinden jullie van het kleurgebruik, enz.
Het meest leerzaam was enerzijds een bevestiging van waar ik mee bezig ben, anderzijds ook de uitwerking van personages of het benoemen van dingen waar ik onbewust onrust bij ervoer maar niet wist waar het aan lag.
Ik kan nu weer verder, maar als ik weer vast zou lopen, zou ik zeker jullie weer benaderen.
Een grote eyeopener was ook de lees- en tekenrichting in een boek.