20 februari 2024

PERSONAGES ONTWERPEN

Het plaatsen van een lachend portret op een glossy is vaak bedoeld om de lezers aan te spreken omdat we als mensen reageren op gezichten. Ook illustratoren gebruiken emoties om personages te versterken en zo de lezers te raken.

Lees verder...

 

12 januari 2024

Een nieuw jaar

Het nieuwe jaar is al een aardig eindje op gang, we wensen je een goede reis in 2024 met mooie creatieve ontdekkingstochten!
Het verbeelden van verhalen staat centraal in onze cursussen en daar helpen wij je graag mee verder. Het illustratieproces begint met het goed lezen en analyseren van de tekst. Wat zijn de kaders waarbinnen je werkt en waar is ruimte voor eigen invulling? Het inleven in je verhaal is cruciaal om de verbeelding op gang te brengen.

Lees verder...

 

12 december 2023

Na-apen

Aap jij wel eens iets na? We hebben vaak het idee dat het zwak is om andere kunstenaars na te doen. Maar wanneer je aan het zoeken bent naar een eigen stijl en veel wil leren over verschillende technieken is het prima om je helden te zoeken. Door intens te kijken naar hun werk en jezelf te laten inspireren kun je daarna iets heel eigens te maken. Verder gaan op eigen kracht, mooi toch?

Lees meer...

 

29 juni 2023

Je illustratieve ontwikkeling

Veel creatieve mensen vertellen ons dat ze vroeger serieus twijfelden over het kiezen voor een kunstopleiding. Het kwartje viel bij hen net de andere kant op richting het onderwijs, een sociale studie, biologie of geschiedenis. Ook spreken we geregeld grafisch ontwerpers die graag meer willen doen met illustreren.

Lees meer...

1 juni 2023

Kunstmest

Misschien ben je op zoek naar een oorspronkelijke stijl.  Als illustrator werk je vaak in opdracht en verlies je soms stukken van je authenticiteit in de ijver voor de klant. We zijn soms wel heel dienstbaar en aanpassend. Herken je dit? Dan is het hoog tijd voor KUNSTMEST.

Lees meer...

6 maart 2023

Focus

Er zijn zoveel leuke uitdagingen waar je je aandacht op kunt richten. Als creatieveling fladder je soms van het ene interessante idee naar het andere en ondertussen komt er maar weinig echt van de grond. In onze cursussen helpen we je de juiste focus aan te brengen. 
Lees meer...

19 januari 2023

Life wedding painting en meer

We beginnen met een leuk nieuwtje, want dit voorjaar lanceren we namelijk een nieuwe cursus! Vanaf 5 april kan je op de woensdagavond deelnemen aan STARTklas illustratie. In deze cursus maak je op een laagdrempelige manier kennis met het illustreren van een verhaal. Marijke neemt je stap voor stap mee in haar werkwijze. Lees meer...

23 december 2022

Kerstgroet

We wensen je mooie, warme, gezellige kerstdagen en een heel goed 2023!
Als illustrator werk je meestal als zelfstandige zonder personeel. Fijn, de zelfstandigheid, zelf je tijd kunnen indelen, zelf kunnen bijsturen en onafhankelijk zijn. Er is wel één nadeel en dat merken we altijd in december. Lees verder...

TOPnieuws

Wil je up-to-date blijven van onze activiteiten?
Voeg je naam toe aan onze mailinglijst!
Je ontvangt maandelijks nieuwtjes, illustratietips en alle informatie over onze cursussen.