TOPcoaching illustratie

 

Zoek je begeleiding bij een illustratieproject waar je mee bezig bent of ontvang je graag algemene adviezen over je illustratiewerk op maat?
Dan kun je bij ons terecht voor TOPcoaching.

Regelmatig worden wij benaderd met kwesties als: ben ik op de goede weg met mijn illustraties? Waar kan ik verbeteren? Ik voel me soms onzeker over mijn werk. Ik krijg geen sfeer in mijn illustraties, hoe krijg ik meer ‘leven’ in mijn peronages? Mijn schetsen zijn leuk maar de uitgewerkte illustraties saai... Ik vind kleurgebruik lastig.
In onze jarenlange ervaring in het vakgebied zijn wij veel illustratieve uitdagingen tegengekomen. Vanuit onze praktijkkennis begrijpen wij waar jij mee zit. Hierdoor zijn we goed in staat om jou verder te helpen bij illustratieve hobbels waardoor je weer met frisse moed vooruit kan.

Illustreren is een solistisch beroep. Wanneer je geen mensen in je buurt hebt met wie je over je werk kunt sparren, kan een frisse blik en deskundig advies erg waardevol zijn. Wat je vragen ook zijn op het gebied van technieken, materialen, papier, kleurgebruik, karakterontwerp, ruimtelijkheid, compositie, prentenboeken, organisatie van opdrachten, advies op je portfolio; je kan bij ons terecht. We denken met je mee, geven praktische tips, zijn je sparringpartner op artistiek niveau en helpen je graag verder.


Wat zijn de mogelijkheden?


Individuele TOPcoaching

Tijdens de coaching luisteren we goed naar wat je uitdagingen zijn en wat jij wil leren. Hierop stemmen we af wat je gaat doen. Je krijgt theoretische achtergronden en opdrachten die aansluiten bij jouw vraag. In de periode tussen de afspraken werk je aan je opdrachten die we in de sessie daarop bespreken. Daarin ontvang je feedback op je werk en algemene tips. Maatwerk staat bij ons voorop.
De gesprekken duren in principe één uur. Eventueel is splitsing in (minimaal) halve uren ook mogelijk, of uitbreiding naar anderhalf uur. Dit in overleg.

Voor bijvoorbeeld het bespreken van je porfolio of feedback op een specifieke illustratieopdracht, zijn eenmalige afspraken mogelijk. Hiervoor analyseren we vooraf je werk. Voor zo'n gesprek adviseren we in principe anderhalf uur en geldt ons normale uurtarief.

Heb je interesse, meld je dan aan via het inschrijfformulier.
Wil je graag eerst met ons kennismaken?
Mail ons voor een gratis 20 minuten (online) adviesgesprek.
Daarin bekijken we je werk en bespreken welke stappen jou kunnen helpen om verder te komen.

SUBSIDIE

ZZP-ers of werknemers in de creatieve sector kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid voor professionele ontwikkeling.
Ben je illustrator, ontwerper, fotograaf of beeldend kunstenaar én wil je graag je illustratieve skills ontwikkelen bij TOPcursus illustratie?

We bieden verschillende mogelijkheden,
1 strip staat voor 1 uur (prijzen excl. 21% BTW).

 • 3-strippenkaart
  € 300,- (incl BTW € 363,00)
  geldig: 6 maanden

 • 7-strippenkaart
  € 650,- (incl BTW € 786,
  geldig: 12 maanden
 • 11-strippenkaart
  € 1.000,- (incl BTW € 1.210,00)
  geldig: 12 maanden
 • Losse afspraken a 1,5 uur
  € 150,- (incl BTW € 181,50)

 

Locatie
De sessies vinden online plaats via Zoom.
In overleg kan ook op het atelier afgesproken worden.

 

Aanmelden
Na aanmelding ontvang je binnen drie
werkdagen een bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam-box.
Mocht je ook daar geen bericht vinden, neem dan z.s.m. contact met ons op!

Hoe ervaren anderen TOPcoaching illustratie?

Miriam Bouwens
miriambouwens.nl

Ik had behoefte aan illustratief advies omdat ik ervoer dat mijn werk wat meer perspectief en dieptewerking kon gebruiken. Meer inzicht in de werking van schaduw en het spel tussen licht en donker vond ik het meest fascinerend. Deze aspecten kon ik toepassen in mijn tekeningen.
Wat ik ook als erg prettig heb ervaren, is om met Irene te praten over het vak illustreren. Contact met opdrachtgevers, de uitgeverswereld, het plezier in het werk maar ook de twijfels zijn belangrijke aspecten die voorbij komen in het werk dat voornamelijk solistisch is.

Lieke Straver
Illu-Straver

TOPcoaching heeft me een heel mooi kinderboek opgeleverd! Het was best een lastig proces maar als ik erop terugkijk, kreeg ik elke keer weer zoveel positieve energie na het gesprek met Irene. Daarna maakte ik dan weer grote stappen en zo werd het stukje bij beetje zoveel leuker om te doen!

Ik heb denk ik vooral veel geleerd van het bespreken van mijn storyboard en schetsen/studies. Het doornemen van composities en andere keuzes die ik in mijn schetsen heb gemaakt en het weer doorvoeren van de besproken tips in nieuwe schetsen. Ik heb nu zoveel meer tijd in de studies gestoken en dat is duidelijk te zien in de uitwerking volgens mij. Als ik de illustraties nu op een rijtje zie is het veel interessanter en spannender om naar te kijken dan mijn voorgaande werk!
De sessies waren echt aangepast op mijn grote project en wat daarbij nodig was. Dat was heel fijn.

Anne-Lieke Faber
anne-lieke.com

De reden om illustratief advies te vragen was de behoefte aan een frisse blik op mijn werk, verlangen om creatief te groeien.
Irene verrast me iedere keer weer met leuke 'achterdeurtjes' zoals ze het zelf noemt. Dankzij haar tips word ik uitgedaagd om mijn werk op een nieuwe manier te bekijken en ontstaan er nieuwe mogelijkheden waar ik voorheen vastliep in het creatieve proces.
Ik ben heel erg tevreden. In de toekomst zou ik het leuk vinden om een keertje in Zwolle op het atelier langs te komen. Maar over het algemeen gaat de online coaching heel goed en het scheelt me veel reistijd.